Muziektheater

Keeps The Blues Alive

Rabobank zaal

Rabobank zaal

Opnieuw een theatershow van de flamboyante televisiepersoonlijkheid Johan Derksen. Ditmaal over de blues: zijn grote passie. Hij duikt in de geschiedenis van de blues, die in de jaren zestig van de Amerikaanse katoenvelden via Engeland overwaaide naar ons land. Dat leverde legendarische bands op, zoals Cuby + Blizzards en Livin’ Blues. In dit theaterconcert houdt Derksen met de beste blueszangers en -muzikanten van ons land de blues levend.

Na de succesvolle theatershow ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Dit keer neemt hij u mee naar zijn jonge jaren, toen Engelse bands als de Rolling Stones, Them, The Animals en John Mayall’s Bluesbreakers de wereld veroverden en een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse bluesgrootheden als John Lee Hooker, Muddy Waters en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands, zoals Cuby + Blizzards, Bintangs en Livin’ Blues. Muziekkenner Derksen is dé ambassadeur van de bluesmuziek in Nederland en organiseert onder andere jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival. In dit theaterconcert houdt hij met de beste blueszangers en -muzikanten van ons land ‘The Blues Alive’. A blues a day, keeps the doctor away.

De flamboyante tv-persoonlijkheid en zijn passie: de blues

Website: www.atnext.nl