Toneel

Jules Croiset en Victor Reinier

Een goed mens

zaterdag

11

mei
2019

20:30

Rabobank zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

11

mei
2019

20:30Rabobank zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Een dokter krijgt aan het einde van zijn leven zijn jongere ik op bezoek. Ze willen maar één ding van elkaar weten: waarom ging zoveel anders dan hij verwacht had? Flip Broekman schreef de thrillerkomedie ‘Een goed mens’ speciaal voor acteur Aart Staartjes. Victor Reinier, bekend van de tv-serie ‘Flikken Maastricht’, is zijn perfecte tegenspeler. De regie is in handen van Johan Doesburg, voormalig artistiek leider van Het Nationale Toneel.

Is zijn jongere alter ego zo naïef of is de oude dokter te cynisch? Of komen ze er samen achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is?

8-2-2019 NIEUWS | De rol van Aart Staartjes is overgenomen door Jules Croiset. Vanwege gezondheidsredenen zag Aart Staartjes zich onlangs onverwacht genoodzaakt zijn rol terug te geven. Hij maakt het goed maar is niet fit genoeg. Gelukkig vond Jules Croiset het meteen een prachtig stuk en wil hij dit graag met Victor Reinier spelen.
 
Over Jules Croiset
Jules Croiset (1937) begon op 17-jarige leeftijd aan het theatervak. Sindsdien heeft hij bij alle grote theatergezelschappen diverse toonaangevende rollen gespeeld in stukken van o.a. Shakespeare, Sophocles, Feydeau, Tsjechov, Vondel, Albee en Yasmina Reza. Voor zijn titelrol in Platonov van Tsjechov ontving hij in 1979 de Louis d’Or.
Zijn laatste grote rollen aan het Nederlandse toneel waren in 2003 bij het Nationale Toneel (De Dood van een Handelsreiziger) in 2014 bij Bostheaterproducties (De Verleiders), bij Hummelinck Stuurman Theaterproducties in Karakter van Bordewijk (2010) en BINT van dezelfde schrijver (2016). Momenteel is hij te zien in Het hout bij Internationaal Theater Amsterdam.


tekst: Flip Broekman | regie: Johan Doesburg | spel: Jules Croiset en Victor Reinier

Fotografie: Ben van Duin

 

Website: www.hummelinckstuurman.nl