Klassiek

Keuringsdienst Klassiek

Carmina Burana van Carl Orff

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 12,50

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 12,50

Wie kent de openingsregels niet? ‘O Fortuna’. Met deze tekst wordt een cultwerk in gang gezet dat enorm imponeert. Hoe beleefde Orff de première? Waar komen die teksten vandaan? De cd-catalogus kent een enorme hoeveelheid opnames. Van Sir Simon Rattle tot noem maar op. We gaan ze vergelijken. Wat zijn de sterke punten van de een, wat van de ander? Met beeld en geluid.

Drie zondagmiddagen in het teken van een beroemd werk. U hoort een uitleg over een bepaalde compositie. En daarna een vergelijking van verschillende uitvoeringen. Welke raakt u het meest? En waarom. Niets moet, maar u mag uw favoriete uitvoering (op cd) meenemen.
 
Carmina Burana van Orff | zo 27 nov
Requiem van Mozart | zo 22 jan
Matthäus Passion van Bach | zo 12 mrt

Carmina Burana van Carl Orff
Wie kent de openingsregels niet? ‘O Fortuna’. Met deze tekst wordt een cultwerk in gang gezet dat enorm imponeert. Hoe beleefde Orff de première? Waar komen die teksten vandaan? De cd-catalogus kent een enorme hoeveelheid opnames. Van Sir Simon Rattle tot noem maar op. Vanmiddag gaan we ze vergelijken. Wat zijn de sterke punten van de een, wat van de ander? En wat is voor u de op alle punten bevredigende opname? Of heeft u nog een mooiere op cd meegebracht. Met beeld en geluid.

Door Rudolf Nammensma

Website: www.harmonie.nl