Jazz

Hothouse Redbad Jazz

Kleine zaal

Kleine zaal

Samen met de Britse gipsygitarist Robin Nolan neemt Kim Hoogweg muziekliefhebbers mee terug naar de sfeer van rokerige nachtclubs en stijlvolle feesten van het vooroorlogse Parijs. De musici zijn prima aan elkaar gewaagd, het sprankelt aan alle kanten. Een geslaagde ode aan Woody Allen en Django Reinhardt. Vanmiddag met saxofonist Maarten Hogenhuis als speciale gast.

25-10-2016 Wijziging bezetting: Maarten Hogenhuis wordt vervangen door Benjamin Herman!

In plaats van Maarten Hogenhuis bij het concert van 'Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio' komt Benjamin Herman. Benjamin kent het repertoire van de formatie van Kim Hoorweg als zijn broekzak. Hij speelt mee op haar laatste CD 'The boulevard of broken dreams'. Recent heeft hij de EP 'Swing de Paris' opgenomen met het Robin Nolan Trio.

Maarten gaat op een buitenlandse tour met de groep 'Bruut' vandaar deze wijziging in de bezetting.
-----

Via haar vader, pianist Erwin Hoorweg bij The Houdini’s, kwam Kim in contact met de Britse gipsy-gitarist Robin Nolan die een van de meest gerespecteerde opvolgers van de legendarische Django Reinhardt is. Hij weet op feilloze wijze de zigeunerzwier en Amerikaanse swingjazz van de beroemde gipsy-jazzgitarist te vangen met zijn virtuositeit en vloeiende ritmiek. Zijn muziek is onmiskenbaar eigentijds door de kracht van zijn eigen expressieve composities. Kim Hoogweg laat je zweven met haar loepzuivere stem, vrolijkheid en warmte. Bijzonder is het gemak waarmee ze schakelt tussen meerdere talen en stijlen. Het repertoire dat ze spelen, grijpt terug op het Parijs in de jaren '20 en ze lieten zich inspireren door Woody Allen. Net als in de setting van de film ‘Midnight in Paris’ waan je je als luisteraar al snel in het vooroorlogs Parijs met rokerige nachtclubs en stijlvolle feesten. De musici zijn prima aan elkaar gewaagd, een natuurlijke dynamiek die sprankelt is aan alle kanten voelbaar. Een geslaagde ode aan Woody Allen en Django Reinhardt.

Kim Hoorweg – vocaal Robin Nolan – solo gitaar Kevin Nolan – rhythm gitaar Arnoud van den Berg – bas Benjamin Herman – altsaxofoon

Website: www.kimhoorweg.com