Jeugd & Familie

Kinderboekenfeest

De vrouw en het jongetje

Kleine zaal

Prijs € 5,-
JEUGD € 6,-
incl. garderobe

VANAF 4 JAAR

Kleine zaal

Prijs € 5,-
JEUGD € 6,-
incl. garderobe

VANAF 4 JAAR

Op vrijdag 7 oktober vieren we de Kinderboekenweek in De Harmonie met voorstellingen, workshops en een Kinderboekenfeest! ’s Middags is er de vertelvoorstelling 'De Vrouw en het jongetje', door Eric Borrias. Een poëtische beeldende voorstelling over bang zijn. Over kinderen en oude mensen. En vriendschap die ontstaat als je niet meer bang bent. Na de voorstelling kun je meedoen aan opa en oma workshops en lekkere pannenkoeken eten.

Kinderboekenweek
Op vrijdag 7 oktober vieren we de Kinderboekenweek in  De Harmonie met voorstellingen, workshops en een echt Kinderboekenbal! Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar 'Opa en Oma, Voor altijd jong'.

Kinderboekenfeest
’s Middags om 16.00 uur is de vertelvoorstelling 'De Vrouw en het jongetje', door verteller van het jaar Eric Borrias. Een poëtische beeldende voorstelling over bang zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Over kinderen en oude mensen. Over vriendschap die ontstaat als je niet meer bang bent.  Daarna mogen kinderen meedoen aan verschillende workshops, zo gaan we bijvoorbeeld Dansen met Opa en Oma.
Na afloop kun je heerlijk pannenkoeken eten in het theatercafé.
 
Tip: Kan jou opa of oma heel goed voorlezen?  Geef hem of haar dan op!  Kinderboekenwinkel de Toverlantaarn organiseert een heuse voorleeswedstrijd voor Opa’s en Oma’s. De beste voorlezer mag komen voorlezen in De Harmonie.

Een poëtische beeldende voorstelling over bang zijn. Over kinderen en oude mensen. Over vriendschap die ontstaat als je niet meer bang bent.

Eric Borrias  Verteller van het jaar 2016
Niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn brede repertoire en groot talent weet hij al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd.  “ Een retegoeie verteller!” , zei iemand eens. En zo is het.
 
De vrouw en het jongetje
Naar het boek van Geert de Kockere
In een decor van Hester Jolink
In de stad woont een vrouw. Een grote vrouw. Een reuzenvrouw. Ze eet vast kinderen, dacht het jongetje. Ze staat op haar balkon en schept ze met een grote zwaai van de straat. Met haar parasol. Zomaar. En ze stopt ze dan in een grote vogelkooi. Tot het etenstijd is.
Een poëtische beeldende voorstelling over bang zijn. Over kinderen en oude mensen. Over vriendschap die ontstaat als je niet meer bang bent.

In samenwerking met De Toverlantaarn

Website: www.verhalenverteller.nl