Cabaret

Kommil Foo

Schoft

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

‘De gracieuze muziek, de mooie verhalen en de voorbeelden dat het ook anders kan, maken niet alleen een theateravond tot een genot, maar kunnen ook troost bieden als het tegenzit.’ De Volkskrant is duidelijk: deze nieuwe show van de Vlaamse broers Walschaert moet iedereen gezien hebben. In ‘Schoft’ wordt duidelijk dat het leven zelf een geniepig schoftje is. Het slaat, zalft, schuurt en… eindigt. Maar het is zeker ook om te lachen.

Nadat beiden een uitstapje op het solopad hebben gewaagd, kwamen de Vlaamse broers Walschaert onlangs weer gezamenlijk de grens over met het programma ‘Schoft’ en we realiseerden ons wat we zo gemist hadden: “De gracieuze muziek, de mooie verhalen en de voorbeelden dat het ook anders kan, maken niet alleen een theateravond tot een genot, maar kunnen ook troost bieden als het tegenzit.” (de Volkskrant)
Het is het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is... het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: eindigt. Het blijft de broers inspireren: de mens die met moeite overeind blijft, toch struikelt en telkens weer de moed vindt om op te staan. Om vervolgens opnieuw te struikelen. En dat deze wetenschap troostend is. En om te lachen, dat zeker!


Regie: Ineke Nijssen en Walter Janssens · tekst, spel en muziek: Mich en Raf Walschaerts

Website: www.kommilfoo.be

de Volkskrant: ****:
“De wereld is een onaangename plek. Het schofterige van de mens, het egoïsme, de jaloezie, de godsdienstwaanzin en een overdreven jacht naar seksueel genot verzieken de sfeer. (…) De gracieuze muziek, de mooie verhalen en de voorbeelden dat het ook anders kan, maken niet alleen een theateravond tot een genot, maar kunnen ook troost bieden als het tegenzit.”

NRC Handelsblad ****:
“‘Een toonbeeld van theatrale balanceerkunst, waarin hoogst lachwekkende verhaaltjes, dialoogjes, een zingzegnummer en een handvol visuele effecten wonderbaarlijk goed samengaan met de soepel strelende liedjes.”

De Morgen:
“Kommil Foo ontleedt de mens in en doet dat meesterlijk.”

Het Parool:
“Kracht, klasse en grandeur.”