Jazz

Krupa & The Genes

Hothouse Redbad Jazz

Accent zaal

Prijs € 20,50

Accent zaal

Prijs € 20,50

Krupa & The Genes is een superseptet. Stefan Kruger en Joost Patocka van Krupa zijn twee van de meest vooraanstaande drummers van Nederland. Beiden hebben hun sporen in de muziekwereld inmiddels ruimschoots verdiend. Samen met The Genes brengen zij een zeer energieke, veelzijdige voorstelling op de planken. Groove, swing, jazz en afrobeat: met een volvet bandgeluid speelt Krupa & The Genes elke zaal met verve plat!

Topdrummers Stefan Kruger en Joost Patocka bundelen hun krachten met opvallende musici uit de Nederlandse jazzscene, uit bands als The Ploctones en Knalpot.
KruPa = Stefan Kruger en Joost Patocka, twee drummers die met nagenoeg iedereen in de Nederlandse jazzwereld hebben gespeeld.
Krupa & the Genes staat niet voor een eerbetoon aan Gene Krupa, de drummer die de swing in de jazz stopte. Nee Krupa staat voor een samenwerking tussen de twee meest vooraanstaande drummers van Nederland. Stefan Kruger stond aan de wieg van New Cool Collective en Zuco 103. Hij gooit hoge ogen in binnen- en buitenland als drummer en creative director van de Caro Emerald Band. Joost Patocka speelt met zowel jonge talenten als gevestigde namen in de Nederlandse jazz, van Ruben Hein en Reinier Baas tot Benjamin Herman en Jesse van Ruller. Joost was ook jarenlang de vaste begeleider van Rita Reys.

Krupa & The Genes is een ware, nieuwe supergroep, een septet met enkele van de meest in het oog springende bandleiders uit de Nederlandse scene. De dubbele bezetting op drums, maar ook op saxofoon en gitaar, garandeert een volvet bandgeluid waarin vooral de energie een vooraanstaande rol speelt. Groove, swing, jazz, afrobeat, het is allemaal op het Hothouse podium vanavond terug te horen. Songtitels als o.a. Bessie’s Rage en Droplul verklappen al dat plezier hier voorop staat.


Stefan Kruger, Joost Patocka - drums
Maarten Hogenhuis, Jasper Blom- sax
Sean Fasciani - bas
Anton Goudsmit, Raphael Vanoli - gitaar

Website: www.redbad.nl