Jazz

Kwartet Anderson, Bennink, Glerum & Van Kemenade

Hothouse Redbad Jazz

Accent zaal

Prijs € 20,50

Accent zaal

Prijs € 20,50

Dit illustere kwartet is met recht een internationale supergroep te noemen. Han Bennink (drums), Ernst Glerum (bas) en Paul van Kemenade (saxofoon) werden immers allen geëerd met de Boy Edgar-prijs. Amerikaan Roy Anderson (trombone) won zelfs vijfmaal de Downbeat Critics Poll.

Met plezier switchen de muzikanten moeiteloos tussen opgewekte swing, pittige Cubaanse grooves en broeierige ballads.

Het plezier straalt van deze internationale supergroep af. De Amerikaanse trombonist en vijfvoudig Downbeat Critics Poll-winnaar Ray Anderson voelt zich duidelijk thuis bij zijn Nederlandse vrienden en zielsverwanten. Deze musici hebben niet voor niets allen de Boy Edgar-prijs gewonnen. Zij switchen moeiteloos tussen de opgewekte swing, pittige Cubaanse grooves en broeierige ballads.

Op het repertoire staan o.a. stukken van Paul van Kemenade’s compositie ‘Close Enough’, tevens de titel van zijn Cd, die bekroond werd met vijf sterren in Downbeat. In welke bezetting Van Kemenade ook speelt, centraal staat zijn bijzondere geluid op de altsax. Ook Ernst Glerum en Han Bennink hebben zeer zeker geen introductie nodig. Dit kwartet staat garant voor een middag genieten.


Ray Anderson (USA) – trombone

Han Bennink – drums

Ernst Glerum – bas

Paul van Kemenade – sax

Een garantie voor een middag genieten!

Website: www.redbad.nl