Toneel

Laura van Dolron

Sartre zegt sorry

Accent zaal

Prijs € 21,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 21,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Sommige meisjes vallen op foute mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Sartre bijvoorbeeld zoekt haar regelmatig op om haar om de oren te slaan met grote woorden als ‘vrijheid’ en ‘verantwoordelijkheid’. Dit keer biedt de filosoof echter zijn excuses aan. Geselecteerd voor het Nederlands en Vlaams Theaterfestival. NRC Handelsblad: 'Een goed getroffen, geestige schets van hoe het met haar generatie is gesteld.'

Sommige meisjes vallen op foute mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Eens in de paar jaar komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre haar opzoeken om Laura om de oren te slaan met grote woorden als vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit keer loopt het echter anders. Sartre spreekt haar niet streng toe, maar biedt zijn excuses aan.
In ‘Sartre zegt sorry’ snijdt Van Dolron op lichtvoetige wijze grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. Mensen die komen om te denken, maakt zij aan het lachen en mensen die komen om te lachen, zet zij aan het denken.
‘Sartre zegt sorry’ ging in 2011 in première, werd zeer goed ontvangen door publiek, pers en theaterjury’s én geselecteerd voor het Nederlands en Vlaams Theaterfestival. “Snel en raak weet Van Dolron het huidige tijdsgewricht te doorgronden. Als ze tot de kern komt van haar zelfhaat, hou je als publiek gewoonweg je adem even in.” (de Volkskrant *****)


Tekst en concept: Laura van Dolron | spel: Laura van Dolron en Steve Aernouts | vormgeving: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek | lichtontwerp: Gé Wegman

Deze voorstelling is geselecteerd voor het Nederlands en Vlaams Theaterfestival

Website: www.lauravandolron.com

de Volkskrant *****: “Snel en raak weet Van Dolron het huidige tijdsgewricht te doorgronden. Als ze tot de kern komt van haar zelfhaat, hou je als publiek gewoonweg je adem even in.”

NRC Handelsblad ****: “Een goed getroffen, geestige schets van hoe het met haar generatie is gesteld.”

Jury Nederlands Theaterfestival: “Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.”