Dans

LeineRoebana

Light

AEGON zaal

Prijs € 27,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 27,50
incl. garderobe en pauzedrankje

LeineRoebana en het Chassé Theater brengen een grootschalige en unieke multidisciplinaire dansopera, waarin ’s werelds beste musici, zangers en dansers samenkomen. De internationale cast brengt een overstelpende hoeveelheid ideeën, culturen en indrukken met zich mee. Die versmelten niet tot een eenheid, maar blijven in hun eigenheid door elkaar heen klinken. LIGHT toont de harmonie die schuilt in het kakofonisch geweld van deze toren van Babel.


LeineRoebana (25 jaar) en het Chassé Theater (20 jaar) vieren hun gezamenlijke jubilea met een grootschalige en unieke multidisciplinaire dansopera, waarin ’s werelds beste musici, zangers en dansers samenkomen. De internationale cast brengt een overstelpende hoeveelheid ideeën, culturen en indrukken met zich mee. Die versmelten niet tot een eenheid, maar blijven in hun eigenheid door elkaar heen klinken. LIGHT toont de harmonie die schuilt in het kakofonisch geweld van deze toren van Babel.

In LIGHT klinkt en gebeurt alles tegelijk, door elkaar heen, botsend, hortend, soms verrijkend, soms eenvoudigweg tegelijkertijd.

LIGHT brengt het gouden team van GhostTrack terug! Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana werken voor LIGHT opnieuw samen met ‘rising star’ componist Iwan Gunawan. Van de partij zijn ook het gelauwerde gamelanensemble Kyai Fatahillah en een keur aan Indonesische en Westerse dansers. Het gezelschap wordt bovendien uitgebreid met twee dansende operazangeressen: de Indonesische sopraan Bernadeta Astari en de Oezbekistaanse mezzosopraan en harpiste Ekatarina Levental.

Website: leineroebana.com

LIGHT IS GENOMINEERD VOOR ZWAAN MEEST INDRUKWEKKENDE DANSPRODUCTIE 2016

Dans en muziek zwepen elkaar op. Meeslepend.’ **** de Volkskrant

‘In Light verbinden Leine en Roebana dans uit Oost en West.’ **** NRC Handelsblad

‘Trefzeker tegen de stroom in.’ **** Theaterkrant

‘De beheersing van dynamiek en klankkleur dwingt bewondering af.’ **** Parool