Klassiek

Leise flehen meine Lieder

Vocaal drieluik: 'Rondom Schubert' II

Doopsgezinde kerk

Prijs € 17,25

Doopsgezinde kerk

Prijs € 17,25

Het Vocaaldrieluik keert terug naar de wortels van de Duitse liedkunst met een serie concerten  ‘Rondom Schubert’. In dit vrolijke programma worden liederen van Franz Schubert gecombineerd met werk van diens voorbeelden Ludwig van Beethoven en Carl Friedrich Zelter. Het thema is de ‘Serenade’, het moment van prille liefde en elkaar het hof maken. 

In dit vrolijke programma worden liederen van Franz Schubert gecombineerd met werk van diens voorbeelden Beethoven en Zelter. Het thema is de ‘Serenade’, het moment van prille liefde en elkaar het hof maken. 
Schubert verkocht zijn schoolboeken om naar een uitvoering van Beethovens Fidelio te kunnen gaan. Beethoven, op zijn beurt,  zette in 1810 teksten van Goethe op muziek. Zelter was de favoriete componist van Goethe en deze laatste stuurde een pakket met liederen die Schubert op zijn teksten had gemaakt ongeopend terug…

Ginette Puylaert, sopraan | Maarten Stevens, tenor | Rixt van der Kooij, piano 

F. Schubert: Ständchen - Rastloze Liebe – Suleika’s Zweiter Gesang – Die Männer sind méchant | L. van Beethoven:  Adelaïde  -  Neue Liebe, neues Leben - An die Geliebte – Der Kuss | C. F.  Zelter:  Erster Verlust  -  Ständchen  - Margarethe -  Ich denke dein – Die Spröde - Die Bekehrte  - Wo geht’s Liebchen?

Liederen met een amoureus tintje

Website: www.vocaaldrieluik.nl