Toneel

Likeminds | Saman Amini i.s.m. Het Nationale Theater

A Seat At The Table

vrijdag

17

mei
2019

20:30

Rabobank zaal

Prijs € 18,-
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

17

mei
2019

20:30Rabobank zaal

Prijs € 18,-
incl. garderobe en pauzedrankje

‘A Seat At The Table’ is een vlijmscherp, ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving. In een reeks anekdotes vertellen vier acteurs over pijnlijke incidenten waarbij zij persoonlijk te maken hadden met discriminatie. Deze indrukwekkende theatervoorstelling was in 2017 een van de smaakmakers op het culturele festival Oerol. Een voorstelling die u móét zien! (mee eens)

Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving.

Saman Amini, van Iraanse afkomst, en de zwarte mannen Yannick Jozefzoon en Werner Kolf ondervonden het aan den lijve. De blanke Vlaming Ward Kerremans zag hoe het klasgenoten en vrienden overkwam.
Het stuk was in juni 2017 een van de smaakmakers op Oerol. “De kracht zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren. Een voorstelling die je moet zien.” (NRC Handelsblad ****)


Tekst en spel: Saman Amini, Ward Kerremans, Werner Kolf en Yannick Jozefzoon | eindregie: Arie de Mol | tekst en dramaturgie: Nima Mohaghegh | scenografie: Alaa Minawi

Met Saman Amini, Ward Kerremans, Werner Kolf en Yannick Jozefzoon

Website: www.likeminds.nl

Volkskrant: 4 sterren | Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.