Jazz

zondag

februari

Accent zaal

Het trio Los Hermanos Martinez y Morelo zorgt voor een bij voorbaat bijzonder jazzconcert. Het is het nieuwe trio rondom drie uiterst ervaren musici: Juan Martinez (artistiek leider Jazz Orchestra of the Concergebouw), Miguel Martinez (onder meer New Cool Collective) en Eric Vaarzon Morel. De gebroeders Martinez hebben zich vanaf de jaren ‘90 onderscheiden als veelzijdige en eigenzinnige saxofonisten die in deze formatie hun jazz-achtergrond koppelen aan hun Spaanse ‘roots’. Eric Vaarzon Morel geldt als dé Nederlandse flamencogitarist.

Hij woonde en werkte in Madrid en Sevilla waar hij met de groten uit de flamenco samenwerkte. Inmiddels geniet hij grote bekendheid op de internationale concertpodia en theaters. Een ontmoeting van de drie heren in Cádiz (Andalusië-Spanje) vormde de aanleiding voor deze samenwerking waarin flamenco en jazz elkaar verrijken. Spannende muzikale ontmoetingen met opwindende muziek in de unieke bezetting van sopraan/altsax, baritonsax en flamencogitaar. Opzwepend en recht uit het hart.

Eric Vaarzon Morel: gitaar
Juan Martinez: baritonsax