Klassiek

september

Grote Kerk

Prijs € 25,-

In 1736 werd Händels Alexander’s Feast voor het eerst opgevoerd in Londen. Het is een soort opera zonder decors en acterende zangers, maar met een meeslepend verhaal. In de opvoering door het Luthers Bach Ensemble komen drie grootheden samen: de overweldigende muziek van Händel, de prachtige tekst van de grote Engelse dichter John Dryden en de wereldberoemde koordirigent Peter Dijkstra.

Alexander’s Feast kent een vorstelijke bezetting van strijkers en blazers, werkelijk alles wordt hier uit de kast gehaald om Alexanders overwinning luister bij te zetten.

Met Peter Dijkstra heeft het LBE opnieuw een internationale grootheid aan zich weten te binden. Begonnen als dirigent van het vermaarde vocaal ensemble ‘The Gents’, werd hij in 2005 artistiek directeur van het koor van de Bayerische Rundfunk en in 2007 chef-dirigent van het Zweeds Radiokoor. Sinds 2015 is hij chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor.

Solisten
Lucie Chartin - sopraan
Robert Kuizenga - countertenor
Jan-Willem Schaafsma - tenor