Entertainment

Maarten van der Weijden

Beter

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Maarten van der Weijden kreeg op zijn negentiende de diagnose leukemie. Artsen zeiden dat hij weinig kans had om beter te worden. Zeven jaar later won hij echter een gouden medaille op de Olympische Spelen. Hoe kwam hij van het dieptepunt van zijn leven naar het hoogtepunt? Van der Weijden neemt, gelegen in zijn beroemde zuurstoftent, zijn publiek mee in een rollercoaster van heftige en grappige, ontroerende en verrassend herkenbare ervaringen.

Stel, je voelt je al een tijdje niet zo lekker. Moe, weinig energie...’maar niks ernstigs’, denk je.
Op een dag besluit je voor de zekerheid naar de dokter te gaan. 'Ik vertrouw 't niet’, zegt hij. En nog geen halve dag en een beenmergpunctie later, lig je in een ziekenhuisbed. Kanker.

‘Dat overkomt mij niet’, denk je misschien. Dat dacht veelbelovend zwemtalent Maarten van der Weijden ook. Toch kreeg hij op zijn 19e de diagnose leukemie. Doktoren zeiden dat hij weinig kans had beter te worden. Zeven jaar later won hij echter een gouden medaille op de Olympische Spelen.
Hoe kwam Maarten van het dieptepunt van zijn leven naar het hoogtepunt?

Maarten heeft niet alleen een uniek levensverhaal, hij weet het ook op een unieke manier te vertellen. Hij neemt je mee in een rollercoaster aan heftige en grappige, ontroerende en verrassend herkenbare ervaringen. Gelegen in zijn kenmerkende zuurstoftent, met lichtbril op z’n hoofd, zet hij je aan het denken. Voor de rest van je leven... Wat wil jij doen met de kostbare tijd die jij nog hebt?

Voor healthfreaks en hypochonders,
Voor sportliefhebbers en -haters,
Voor levensgenieters en haastmakers.
Voor theaterliefhebbers!

Olympisch kampioen na kanker

Website: www.maartenvanderweijden.nl