Muziektheater

Mata Hari

Schuldig of naïef

AEGON zaal

Prijs € 19,25
incl. garderobe

AEGON zaal

Prijs € 19,25
incl. garderobe

Herman van Veen schreef in 2004 ‘Mata Hari - Schuldig of naïef’. Een mede door het Fries Museum geïnitieerd stuk over het leven en werk van Margaretha Zelle: Mata Hari. De voorstelling vierde internationale successen, onder andere vijf weken in een uitverkocht Théâtre du Renard in Parijs. Vanwege de honderdste sterfdag van de vermeende spionne wordt vandaag een vernieuwde versie van deze unieke muziektheatervoorstelling gespeeld in De Harmonie!

In 2004 schreef Herman van Veen de muziektheatervoorstelling ‘Mata Hari - Schuldig of naïef’. Een mede door het Fries Museum geïnitieerd stuk over het leven en werk van Margaretha Zelle. Deze voorstelling werd uitgevoerd in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en vooral in Parijs. Vijf weken stond het in een uitverkocht Théâtre du Renard.

Ook werden er geheel in de sfeer van de vroege twintigste eeuw matinees gespeeld in de Salon van het statige Parijse Hotel Prince de Galles.

In 2017 presenteert de firma in de kunsten Harlekijn een vernieuwde versie van deze succesrijke voorstelling. Dit ter gelegenheid van de honderdjarige sterfdag van deze vermeende spionne.

Deze unieke muziek theatervoorstelling zal voornamelijk te zien zijn in het theater van het Herman van Veen Arts Center, Landgoed de Paltz 1, 3768 MZ Soest en op 15 oktober, Mata Hari’s sterfdag in Stadsschouwburg de Harmonie, Leeuwarden.


Eindregisseur: Doke Pauwels

Met o.a.:

Gaëtane Bouchez-van Veen
Saskia Egtberts
Annerie van Loenen
Folkert Wesseling
Pieter van Nieuwenhuyze
Marion Bosetti
Viridiana Hernandez

Met een persoonlijke introductie door Herman van Veen!

Website: http://www.hermanvanveen.com/speellijst/mata-hari-15-10-2017.html

France Inter - Magnifque !
L’Officiel - Impressionant
Figaro Magazine - Envoûtant

Leeuwarder Courant - Dit is een liefdesverklaring
Friesch Dagblad - Liefdevol eerbetoon