Muziektheater

Prijs € 17,-

Kleine zaal

Prijs € 17,-

De mensheid moet worden bevrijd van alles wat naar extremisme ruikt. En Wilko Sterke en Thijs Maas zijn bereid zich op te offeren. Met een koor van acht jonge acteurs en een batterij aan instrumenten roepen ze een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. Hun eerdere muziektheaterproductie ‘Goldmund’, hun debuut bij Orkater/De Nieuwkomers, werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Nu is er ‘Metaman’!

Eens in de twee jaar nemen Wilko Sterke en Thijs Maas de zaken door. Ze analyseren zichzelf en omdat ze toch bezig zijn gelijk maar de hele mensheid. Eerder leidde dat tot de uitstekend ontvangen muziektheaterproductie ‘Goldmund’, hun debuut bij Orkater/De Nieuwkomers dat werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Dit keer mondde hun zelfanalyse uit in de vraag waarom we onszelf eigenlijk zo belachelijk serieus nemen. Dat kan niet goed zijn. Daar komen ziektes van. Of erger.
Conclusie: de mensheid moet worden bevrijd van alles wat naar extremisme ruikt. En Wilko en Thijs zijn bereid zich op te offeren. Met een koor van acht jonge acteurs en een batterij aan instrumenten roepen ze een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. De enige god die je verbiedt in hem te geloven, die het leven zin geeft, juist omdat hij niet bestaat en die je uitlacht als je dat verdient.

Regie: Titus Tiel Groenestege | concept, tekst spel en muziek: Wilko Sterke en Thijs Maas | koor: Sascha Bornkamp, Myrthe Huber, Emma Linssen, Carmen van Mulier, Anne Reitsma, Milan Sekeris, Bastiaan Vandendriessche en Minne Koole | vormgeving Janne Sterke

Website: www.orkater.nl

Het Parool **** over de voorstelling ‘Goldmund’:
“Een intrigerende mix van genres, sferen en stijlen. (…) Fris en onconventioneel.”

Jury BNG Nieuwe Theatermakersprijs over de voorstelling ‘Goldmund’:
“Een interessante ontmoeting tussen de disciplines muziektheater en dans. (...) De scenes zijn grillig en wonderschoon en verbeelden treffend het dilemma.”

'Mooie slim gemaakte productie toont belang van Orkater'
Haarlems Dagblad – Margriet Prinssen

'Prachtige regievondsten in Metaman van Orkater/Goldmund'
Theatermagazine Scènes – Jos Schuring