Cabaret

Micha Wertheim

Voor Alle Duidelijkheid

donderdag

28

november
2019

20:15 uur

AEGON zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

28

november
2019

20:15 uurAEGON zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Micha Wertheim over het verlangen naar een toestand vóór alle duidelijkheid. De behoefte om onbevangen in het leven te staan. Kennis kan een muur worden die alle schoonheid aan het zicht onttrekt. Nu alles altijd en overal duidelijk is, wordt verdwalen steeds lastiger. Raak de weg nog maar eens kwijt. Durf je maar eens vallend staande te houden.

Zoals altijd is hij scherp en soms ongemakkelijk. Wertheim zou Wertheim niet zijn als hij er niet toch een draai aan geeft die de voorstelling net even anders maakt.

Na het meer experimentele tweeluik Ergens anders en Iemand anders is Micha Wertheim terug in de theaters met een cabaretvoorstelling. Zijn zevende: Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid. Over het verlangen naar een toestand vóór alle duidelijkheid. De behoefte onbevangen in het leven te staan. Kennis kan een muur worden, die alle schoonheid aan het zicht onttrekt. Nu alles altijd en overal duidelijk is, wordt verdwalen steeds lastiger. Raak de weg nog maar eens kwijt. Durf je maar eens vallend staande te houden.
Met zijn voorstelling Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid keert hij terug naar de vorm waar het mee begon: Stand-Up. Stand-Up Comedy zoals Stand-up bedoeld is: Persoonlijk, grappig zonder opsmuk. Zoals altijd is hij scherp, soms ongemakkelijk en Wertheim zou Wertheim niet zijn als hij er niet toch een draai aan geeft, die de voorstelling net even anders maakt.

Winnaar jury- en publieksprijs VARA Leids Cabaret Festival (2004) Met Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid bewijst hij dat goede grappen nog steeds van levensbelang kunnen zijn.

Stand-upcomedy zoals het bedoeld is: persoonlijk, grappig en zonder opsmuk

Website: michawertheim.nl

NRC over het tweeluik Ergens Anders en Iemand Anders:
“Een brutale en radicale theatercoup en je kan niet anders vaststellen dan dat Wertheim historie schreef. Het was een samenzwering met zijn publiek die alle aanwezigen medeplichtig maakte. Het was ook de climax van zijn oeuvre.”

 

Deel deze voorstelling:   E-mail