Jeugd & Familie

Mijn moeder is een diva

De Toneelmakerij

woensdag

1

april
2020

15:00 uur

Accent zaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

woensdag

1

april
2020

15:00 uurAccent zaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar, maar hun moeder heeft dat gezegd. Dus is het waar. De moeder van Viktor en Valencia is een diva.

Viktor en Valencia hoeven niet naar school, want ze weten alles al. Bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne onmisbaar is bij een goed ontbijt.

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar.
De moeder van Viktor en Valencia is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht.
Viktor en Valencia hoeven niet naar school want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit.
Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.
Voor Mijn moeder is een diva slaan Paul Knieriem (regie), Wart Kamps en Ellen Parren (tekst) de handen ineen. Het is voor het eerst dat Kamps en Parren een jeugdvoorstelling maken, een wens die zij al lange tijd hebben.


Tekst: Ellen Parren Regie: Paul Knieriem Spel: Wart Kamps & Ellen Parren Dramaturgie: Paulien Geerlings Scenografie: Janne Sterke Licht: Gé Wegman

Met Wart Kamps en Ellen Parren (bekend van onder andere ‘Het Klokhuis’, ‘Missie Aarde’, ‘TreurTeeVee’ en ‘Klem’).

Website: toneelmakerij.nl

Wart Kamps: “Mijn moeder was vroeger behoorlijk aanwezig en ik weet nog als kleine jongen dat als ik naar het theater ging ik altijd het meest kon genieten van karakters die lekker tegen autoriteit aanschopten. Dat gaf me altijd een gevoel van vrijheid.”

 

Deel deze voorstelling:   E-mail