Muziektheater

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Jihad van Liefde

donderdag

16

april
2020

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 22,50
SERIEPRIJS € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

donderdag

16

april
2020

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 22,50
SERIEPRIJS € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

‘Jihad van Liefde’ is een rauwe en muzikale voorstelling die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri. In 2016 verloor hij zijn grote liefde en de moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro.

Een inspirerende voorstelling over een gewone man die getroffen door het noodlot zichzelf dwingt tot een haast bovenmenselijke gedachte. Over een man die haat bestrijdt met liefde en die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.


Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.


Tekst & bewerking: Sarah Ringoet
Gebaseerd op: het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk
Met: Mohammed Azaay
Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties
Campagnebeeld & poster: Curly & Straight

‘Omdat jouw verhaal het mijne is.’ - Mohamed El Bachiri

Website: jihadvanliefde.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Grenzenloos Theater

 

Deel deze voorstelling:   E-mail