Strangers on Stage

Mugmetdegoudentand

Gidsland

Rabobank zaal

Prijs € 19,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 19,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een jonge, bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma. De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding. Een maand later treffen de drie elkaar in een live talkshow op televisie. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal op elkaar. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien.

Mugmetdegoudentand, schrijver Nathan Vecht en regisseur Lineke Rijxman maken na het veel geprezen Kunsthart een nieuwe actuele komedie over de Nederlandse identiteit. Over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wel iets op het spel staat?


Regie: Lineke Rijxman | Spel: Guy Clemens, Anniek Pheifer, Xander van Vledder en Ilke Paddenburg | Tekst: Nathan Vecht | Scriptontwikkeling: Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Nathan Vecht | Toneelbeeld: Christiaan Klasema | Kostuums: Arien de Vries | Affichefoto: Ellis Faas

Nieuwe actuele komedie met Guy Clemens, Anniek Pheifer e.a.

Website: www.mugmetdegoudentand.nl

★★★★ NRC: “Gidsland is herkenbaar en hyperrelevant theater over een land dat het eigenlijk ook allemaal niet meer weet.”

★★★★ De Volkskrant: “De dialogen zijn flitsend, het spel is sterk, de regie van Lineke Rijxman vindingrijk.”

★★★★ Het Parool: “ Het is verbluffend hoe Vecht de verschillende idiomen van zijn personages weet te vangen in dialogen. Iedere platitude, elke holle frase is raak.”

 

Recensie Volkskrant d.d. 13-10-17
Vier sterren!