Toneel

Flinke Linkse Vrouw

Kleine zaal

Kleine zaal

Over de top, hilarisch en scherp. ‘Een Flinke Linkse Vrouw’ van Mugmetdegoudentand is een spitsvondige komedie over visite en vis, winners en losers en ‘Homeless’ van Paul Simon. Zorger Margje neemt daklozenkrantverkoper Jan in huis. Maar die heeft een verleden, een mening en vijftig volle verhuisdozen… ‘Een Flinke Linkse Vrouw’ is de tweede geslaagde samenwerking tussen Lies Visschedijk, Marcel Musters en schrijfster Aaf Brandt Corstius.

Na het succesvolle en hilarische ‘Fiftyfifty’ kreeg Mugmetdegoudentand publiek en recensenten opnieuw op de banken met het tragikomische ‘Een Flinke Linkse Vrouw’. “Hilarisch en scherp”, zag Het Parool en de Volkskrant schreef: “Dit stuk gaat over de top en is daarom zo leuk.”
Margje is een zorger. Ze ontfermt zich over de planten die ze bij de vuilnis vindt en helpt de asielzoekers van het centrum om de hoek. Als goed voornemen voor het nieuwe jaar gaat ze nog een stapje verder en neemt ze Jan, de verkoper van de daklozenkrant, in huis. Jan heeft een verleden, een mening en vijftig volle verhuisdozen.
Deze komedie over visite en vis, winners en losers en ‘Homeless’ van Paul Simon is na ‘Fiftyfifty’ de tweede samenwerking tussen Lies Visschedijk, Marcel Musters en schrijfster Aaf Brandt Corstius. “Geestig en to the point, vol dubbele bodems en spitsvondigheden.” (Haarlems Dagblad)

Tekst: Aaf Brandt Corstius | regie en spel: Marcel Musters en Lies Visschedijk | decor: X+L | kostuums: Maartje Wevers

Website: www.mugmetdegoudentand.nl

Het Parool:
“Hilarisch en scherp.”

de Volkskrant ***:
“Dit stuk gaat over de top en is daarom zo leuk.”

Haarlems Dagblad:
“Geestig en to the point, vol dubbele bodems en spitsvondigheden.”

Theaterkrant:
“Pakkende, actuele voorstelling.”