Cabaret

Mylou Frencken

Zinloos Zuchten

Kleine zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Binnenpijn en buitenkantbravoure. Daarom draait het in 'Zinloos Zuchten'. In haar nieuwe voorstelling verkent zangeres, cabaretière en liedschrijfster Mylou Frencken het zoetzure sentiment van de saudade. Dankzij zangers en zangeressen als Caetano Veloso en Elis Regina leerde zij genieten van vergeefs verlangen. Met haar tedere liedjes, ontroerende verhalen en humoristische zelf brengt Frencken het ongrijpbare geluk binnen handbereik.

Verlangen is verrukkelijk. Je kan er je hele leven druk mee zijn.
Met wat nog komen gaat, met wat ooit was…
Je zou bijna vergeten dat er nu ook nog van alles moet gebeuren.
Hoe krijg je het voor elkaar:
Liefde, lef, lessen, lust, levensdoelen.
En het liefst een beetje snel.

Wat als je blijft hangen in het eeuwige verlangen?
Wat is het juiste moment om daaruit te breken?
Kun je de werkelijkheid aan?

In haar nieuwe voorstelling verkent zangeres/cabaretière/liedschrijfster Mylou Frencken het zoetzure sentiment van de saudade.
Ze neemt haar publiek mee naar Lissabon en Rio de Janeiro, maar ook naar de studeerkamer van haar vader waar zij al op jonge leeftijd luisterde naar zangers en zangeressen als Caetano Veloso en Elis Regina. Daar begon het genieten van vergeefs verlangen.
Met haar tedere liedjes, ontroerende verhalen en haar humoristische zelf brengt Mylou Frencken het ongrijpbare geluk binnen handbereik.

Zinloos Zuchten, over binnenpijn en buitenkantbravoure.


Zang, piano, tekst, muziek: Mylou Frencken gitaar: Ronald Schmitz

Website: myloufrencken.nl

de Volkskrant****: ‘Veel genieten…spitsvondige observaties…Ze schrijft prachtige liedteksten vol originele formuleringen en vileine zinnetjes, en ze weet die ook nog eens te verpakken in zeer aanstekelijke melodieën’.

NRC: ‘wondermooie liedjes, van koesterend intiem tot onverwacht grappig’.

Het Parool: ‘warme, hoogstpersoonlijke droomwereld…met ontroering als belangrijkste wapen’.

Noordhollands Dagblad: ‘pakt ze gewone alledaagse dingen bij de hand en maakt ze bijzonder… als de vriendin die gezellig met je zit te kletsen, maar wel over de wezenlijke dingen van het leven…zo intiem dat het bijna eng is, maar van grote klasse’.