Jeugd & Familie

Nationale Voorleesdagen | Panama

Feikes Huis met Danielle Wagenaar

Accent zaal

Prijs € 7,50

VANAF 2 JAAR

Accent zaal

Prijs € 7,50

VANAF 2 JAAR

Het beeldende, muzikale ‘Panama’, geïnspireerd op het bekroonde kinderboek ‘O wat mooi is Panama’ van Janosch, is een ode aan de fantasie en laat zien dat reizen in je hoofd makkelijk en geweldig is. Twee vuilnismannen zijn op zoek naar het land van hun dromen. In de rol van kleine Tijger en kleine Beer bouwen ze een prachtige fantasiewereld uit plastic dopjes, zakjes en flesjes en toveren ze bloemen, bomen, vogels en insecten tevoorschijn. In deze wereld hebben ze fantastische ontmoetingen met een kraai, een egel, een vos en een haas, ontdekken ze een zacht bankstel en sluiten ze vriendschap voor het leven.

O wat mooi is Panama is al jaren het favoriete kinderboek van de makers, Niek van der Horst, Roos Hoogland en Daniëlle Wagenaar. De eenvoud van het verhaal en de harmonie waarin alles gebeurt, is hartverwarmend en laat zien wat belangrijk is in een mensenleven: vriendschap en fantasie. In een tijd waarin creativiteit kant en klaar in de winkel kan worden gekocht, bouwen de makers een wereld uit waardeloos wegwerpmateriaal. Met plastic verbeelden zij hun fantasiewereld en tonen ze dat de wereld om je heen alles kan zijn wat jij in je hoofd bedenkt.
Panama is een voorstelling die laat zien dat alles wat je zoekt en wat je wenst, er altijd al was. Je hoeft alleen te leren kijken. Jolle Roelofs maakt speciaal voor dit stuk een “plastic sound”. Een compositie met instrumenten en geluiden die van plastic afval gemaakt zijn. Panama is een beeldende, muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar die de schoonheid van het leven en de wereld laat zien in je directe omgeving en in je hoofd.


Regie: Daniëlle Wagenaar | concept en vormgeving: Roos Hoogland en Niek van der Horst | spel (twee acteurs in wisselende samenstelling): Niek van der Horst, Roos Hoogland, Eva Zwart, Lotte Rischen, Gerold Guthman en Sus Verbruggen | muziek: Jolle Roelofs

Vooraf wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar!

Website: www.feikeshuis.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Ranja & Rozijntjes