Dans

Nederlands Dans Theater 1

Side B: Adrift

AEGON zaal

Prijs € 32,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 32,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Zelfs voor de doorgewinterde dansers van het NDT1 zijn de choreografieën van Gabriela Carrizo en Franck Chartier een flinke uitdaging. In ‘The missing door’ (2014) toont Carrizo twee parallelle dimensies. Chartier creëerde in het verlengde van dit ballet ‘The lost room’ (2015), dat hem de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie’ opleverde. Ook voeren de dansers nieuw werk van Chartier uit. Tijdloos en oneindig ballet.

In The missing door toont Carrizo twee parallelle dimensies door fantasie en werkelijkheid met elkaar te vervlechten. Het werk werd door Parool omschreven als “een vermakelijke, uiterst intelligente mix van suspense en slapstick, sublieme timing, wildwest en horrorsfeer.”In het verlengde van Carrizo’s werk creëerde Chartier zijn bekroonde choreografie The lost room. Het stuk is tijdloos, oneindig en grenzeloos; een melancholische heimwee naar de toekomst. Voor The lost room ontving Chartier de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2016’. 
Dit programma vormt met Side A: Split into One een dubbelvoorstelling van NDT 1; een tweeluik dat enerzijds de theatrale kant van het gezelschap onderstreept en anderzijds haar dansante karakter.   

 


Dansvoorafje door: D'Drive

Side A: Split into One is op zaterdag 16 december te zien in de Stadsschouwburg Groningen

Website: www.ndt.nl

‘De typische mix van goochelarij, effecten, slapstick, en slangenmensensoepelheid - hulde aan de techniek en de dansers! - is erg bombastisch deze keer. Maar de suspense is perfect.’ Volkskrant ****

‘Het geheel is de eerdere vergelijking met de surrealistische en sinistere tv-serie Twin Peaks nog steeds waardig en kan zich nu ook meten met een film als Titanic.’ Volkskrant ****