Nederlands Dans Theater 2

Prijs € 26,-

AEGON zaal

Prijs € 26,-

De vermaarde middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch overleed precies vijfhonderd jaar geleden. Daarbij wordt dit jaar op vele manieren en op talrijke plekken stilgestaan. Het Nederlands Dans Theater 2 brengt een triptiek van balletten die geïnspireerd zijn op de schilderkunst van Bosch en zijn uitvoerige gebruik van symboliek. Dit bijzondere programma is een coproductie met Stichting Jheronimus Bosch 500.

In het teken van de middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch en zijn 500-jarig jubileum, toont dit NDT 2 programma een triptiek van balletten geïnspireerd op de schilderkunst van Bosch en zijn uitvoerig gebruik van symboliek.

NDT biedt in dit programma opkomend choreograaf Jií Pokorný de kans nieuw werk te creëren voor het tweede gezelschap. Als jonge choreograaf staat Pokorný al bekend om het scheppen van omvangrijke droomwerelden. Dit programma toont tevens Some Other Time (2014) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, een ballet waarin zwarte decorstukken de illusie wekken over het podium te zweven. De avond sluit af met Out of Breath (2002) van gastchoreograaf Johan Inger. Dit sterk symbolische stuk is gecentreerd rond een golvende witte muur, die als een fort uit de grond lijkt op te komen.

Dit programma is een co-productie met Stichting Jheronimus Bosch 500.

Website: www.ndt.nl