Klassiek

Grote Kerk

JONGEREN € 15,-
SERIEPRIJS € 23,75

Countertenor Maarten Engeltjes en harpiste Lavinia Meijer zijn ongetwijfeld twee van de meest begenadigde musici van hun generatie. Samen met het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra vieren ze de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein.

We horen een vrijwel volledig Amerikaans programma, met solo’s, duetten, en de uitvoering van een van Bernsteins meest persoonlijke werken, de Chichester Psalms, waarin alles samenkomt. Samen met werken van Copland, Glass, Kernis en Traiger vormt het een programma met de mooiste Amerikaanse muziek met een meditatieve inslag.

Aaron Copland In the Beginning (voor koor en alt)
Philip Glass Solo voor Harp
Aaron Jay Kernis Ecstatic Meditations (deel 1 en 4)
Henry Purcell Evening Hymn