Klassiek

Brahms’ Requiem reinvented

Grote Kerk

Grote Kerk

Een 21ste-eeuwse visie op Brahms' beroemde werk: de eenzame harp van Remy van Kesteren tegenover het complete Nederlands Kamerkoor. Waar de zangpartijen grotendeels intact blijven, ‘hertonen’ componist Yannis Kyriakides en Van Kesteren de orkestpartij voor de door de harpist zelf ontwikkelde elektronische harp. Een duivelse uitdaging. Van Kesteren is een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment en staat sinds jonge leeftijd aan de top.

Een 21e-eeuwse visie op Brahms' beroemde werk: de eenzame harp van Remy van Kesteren, tegenover het complete Nederlands Kamerkoor. Waar de zangpartijen grotendeels intact blijven, ‘hertonen’ componist Yannis Kyriakides en Remy van Kesteren de orkestpartij voor de door Remy zelf ontwikkelde elektronische harp. Een duivelse uitdaging.

Remy van Kesteren (1989) is een van de meest avontuurlijke harpisten van dit moment en staat sinds jonge leeftijd aan de top. Hij werd op tienjarig leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, debuteerde op zijn zestiende in het Concertgebouw bij het Nederlands Kamerorkest en schreef in 2004 het Prinses Christina Concours op zijn naam. Recentelijk won hij de US International Harp Competition. Hij ging tal van grensverleggende projecten aan, zoals een samenwerking met balletchoreograaf Hans van Manen in 2014.

Johannes Brahms – Ein deutsches Requiem (hertoond door Yannis Kyriakides)

Remy van Kesteren - elektronische harp
Peter Dijkstra - dirigent