Te gast

AEGON zaal

STUDENT/CJP € 10,-
incl. garderobe

Violiste van wereldformaat Maria Milstein speelt het lyrische Eerste Vioolconcert van Prokofjev.

De Russisch-Nederlandse Maria Milstein won al twee Edisons en soleert wereldwijd bij gerenommeerde orkesten. De ‘Leningrad’ noemde Sjostakovitsj zelf ook wel het ‘Requiem voor de slachtoffers van het Stalin-regime’. Sjostakovitsj symboliseert in het werk de Duitse inval in de Sovjet-Unie, de terreur van Stalin en het moedige verzet van de inwoners van het door de Duitsers belegerde Leningrad. Deze symfonie, misschien wel de belangrijkste van de twintigste eeuw, wordt uitgevoerd door de 67ste editie van het Nederlands Studenten Orkest, bestaande uit circa 100 ambitieuze studenten uit heel Nederland.

Uitvoerenden
• Arjan Tien, dirigent