Opera

Nederlandse Reisopera met Noord Nederlands Orkest

Der fliegende Holländer

AEGON zaal

Prijs € 39,50
SERIEPRIJS € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 39,50
SERIEPRIJS € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

De wereldberoemde sage over de kapitein op zijn spookschip die gedoemd is om eeuwig over de wereldzeeën te zwerven, inspireerde Richard Wagner tot het componeren van ‘Der fliegende Holländer’. Wagner zocht met dit muziekdrama aansluiting bij de traditie van de griezel- en spookopera’s, die tussen 1830 en 1840 zeer populair waren in Duitsland. Voor de regie tekent de Paul Carr, dirigent is Benjamin Levy. Met o.a.: Consensus Vocalis, het Noord Nederlands Orkest, Darren Jeffery (Der Holländer), Tiina-Majia Koskela (Senta) en York Felix Speer (Daland).


Richard Wagner (1813-1883) vond voor ‘Der fliegende Holländer’ inspiratie in de bekende sage over de kapitein op zijn spookschip, die gedoemd is tot in de eeuwigheid over de wereldzeeën te zwerven. Alleen de eeuwige trouw van een vrouw kan de vloek opheffen. De Duitse componist en librettist toont in deze opera zijn fascinatie voor de verlossing van de mens door de liefde en zocht met dit volbloed muziekdrama aansluiting bij de traditie van de griezel- en spookopera’s, die tussen 1830 en 1840 buitengewoon populair waren in Duitsland.
De jonge Senta wil zich, hoewel zij verloofd is met jager Erik, opofferen voor de vervloekte zeeman. Wanneer hij twijfelt aan haar oprechte trouw springt zij in wanhoop van de rotsen en verbreekt daarmee alsnog de vloek die hem gevangen hield.
Wagner voorzag zijn psychologisch drama van een schitterende symfonische soundtrack, waarin het geluid van de zee voortdurend aanwezig is.


Muziek en libretto: Richard Wagner | dirigent: Benjamin Lévy | regie: Paul Carr | cast: Darren Jeffery, Tiina-Maija Koskela, York Felix Speer, Samuel Sakker, Thorsten Büttner en Ceri Williams | toneelbeeld: Gary McCann | licht: Alex Brok

Must voor liefhebbers van ‘Der Ring des Nibelungen’ of ‘Tristan und Isolde’

Website: www.reisopera.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Opera

Theaterkrant ★★★★: “Frisse en levendige productie”
Trouw ★★★★: “De Hollander heeft een schitterende stem”
Place de l’Opera: “Fantastisch en adembenemend”
Volkskrant ★★★: “Krachtige en magische vertolking door de Reisopera”
NRC ★★★: “Kleurrijke en sfeervolle Fliegende Holländer van de Reisopera”