Opera

Nederlandse Reisopera

Don Giovanni

AEGON zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rokkenjager Don Giovanni heeft zijn zinnen gezet op Donna Anna, de dochter van de Commendatore. Zijn verleidingspoging mislukt, waarna de Commendatore Don Giovanni uitdaagt tot een duel. Nadat Don Giovanni de oude man heeft gedood, belandt hij in een web van avonturen. Het wereldwijd vermaarde ‘Don Giovanni’ behoort tot de drie grote opera’s van Mozart. Een tot de verbeelding sprekende uitvoering van de Nederlandse Reisopera.

De rokkenjager Don Giovanni heeft zijn zinnen gezet op Donna Anna, de dochter van de Commendatore. Deze verleidingspoging mislukt en de Commendatore daagt Don Giovanni uit tot een duel. De oude man wordt dodelijk verwond. Don Giovanni slaat, samen met zijn knecht Leporello, op de vlucht. Donna Anna en haar verloofde Don Ottavio zweren deze moord op haar vader te zullen wreken. Ondertussen is Donna Elvira op zoek naar Don Giovanni, haar geliefde met wie ze ooit getrouwd was. Nadat Don Giovanni heeft geprobeerd het boerenmeisje Zerlina het hof te maken, krijgt hij het letterlijk met haar man Masetto aan de stok. In zijn vlucht belandt Don Giovanni op het kerkhof. Daar nodigt hij in zijn overmoed het standbeeld van de Commendatore uit voor het avondeten. Tot zijn verbazing aanvaardt het standbeeld de uitnodiging en sommeert Don Giovanni berouw te tonen. Don Giovanni weigert dat en wordt door vlammen vanuit de hel verzwolgen, gewroken voor zijn daden.
Mozarts Don Giovanni wordt nog steeds met veel succes regelmatig opgevoerd in de hele wereld. Dit jaar presenteert de Nederlandse Reisopera deze bijzondere opera in Nederland. Deze opera behoort, samen met Così fan tutte en Le nozze di Figaro, tot de 'grote Italiaanse drie' van Mozart.


Het Orkest van het Oosten Regie: Johanne Davis Muzikale leiding: Julia Jones

Boek ook het operadiner!

Website: www.reisopera.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Opera