Nicole Beutler Projects & Theater Malpertius

april

Accent zaal

20:00 uur | dansvoorafje

Een wit blad papier en twee dansers. Choreografe Nicole Beutler keert met 4: STILL LIFE terug naar de basis. Ze dook in de dansgeschiedenis en destilleerde daaruit de essentiële bouwstenen van het dansduet tussen man en vrouw. We zien paringsrituelen, leiders en volgers, versmelting en gevecht, afstand en intimiteit. Dit combineert Beutler met de precieze geometrie van Bauhaus. Cirkels, vierkanten en driehoeken zijn de leidraad voor een bijzondere ‘dans van de ruimte’, een hofdans, een paringsdans, een ritueel en een 'Lichtspiel’.

Stap uit je hoofd en in het theater. Het is een plek met ruimte en tijd voor verbeelding. De beeldende dansvoorstelling 4: STILL LIFE van Nicole Beutler trekt je mee in een bewegend schilderij. Een wit canvas, een man en een vrouw. Twee elementen (X&Y, 1&0) met oneindig veel mogelijkheden om tot een ontmoeting te komen.

Al eeuwenlang draaien mannen en vrouwen om elkaar heen, op zoek naar connectie en verbinding. Choreograaf Nicole Beutler onderzocht hoe we dat doen in de vorm van onze dansrituelen uit de geschiedenis. Aftasten en toenaderen, samenkomen, versmelten en loslaten.

Concept en choreografie: Nicole Beutler | muziekcompositie: Gary Shepherd | performers: Marjolein Vogels en Benjamin Kahn | lichtontwerp: Minna Tiikkainen | toneelbeeld: Minna Tiikkainen, Nicole Beutler | kostuums: Jessica Helbach | dramaturgie: Felix Ritter

"Het is functioneel en esthetisch, sec en gevoelig, herkenbaar en vreemd, saai en fascinerend. Bijzonder dus.” (VK)

Website: www.nbprojects.nl