Nicole Beutler Projects & Theater Malpertius

april

Accent zaal

20:00 uur | dansvoorafje

Choreografe Nicole Beutler duikt de dansgeschiedenis in en destilleert daaruit de essentiële bouwstenen van het duet tussen man en vrouw: van de barokke hofdans via Lindy Hop naar de postmoderne dans. Paringsrituelen, leiders en volgers, versmelting en gevecht, afstand en intimiteit combineert Beutler met de minutieuze geometrie van Bauhaus. Cirkels, vierkanten en driehoeken zijn de leidraad voor een bijzondere ‘dans van de ruimte’.

Bewegingen, geluid en licht zijn geheel afhankelijk van elkaar. Op trefzekere wijze, zoals we dat kennen van Beutlers minutieuze choreografieën, neemt ze ons mee in een bijzondere ‘dans van de ruimte’, een hofdans, een paringsdans, een ritueel en een ‘Lichtspiel’. “‘4: STILL LIFE’ is een en al contradictie. Tussen tijden en stijlen, tussen verwachtingen en realiteit. Het is functioneel en esthetisch, sec en gevoelig, herkenbaar en vreemd, saai en fascinerend. Bijzonder dus.” (de Volkskrant in 2013)

Concept en choreografie: Nicole Beutler | muziekcompositie: Gary Shepherd | performers: Marjolein Vogels en Benjamin Kahn | lichtontwerp: Minna Tiikkainen | toneelbeeld: Minna Tiikkainen, Nicole Beutler | kostuums: Jessica Helbach | dramaturgie: Felix Ritter

"Het is functioneel en esthetisch, sec en gevoelig, herkenbaar en vreemd, saai en fascinerend. Bijzonder dus.” (VK)

Website: www.nbprojects.nl