Toneel

Nieuw Geld

Victor Löw, Vera Mann, Olaf Ait Tami e.a.

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Durfkapitalist Jan koopt grote bedrijven, plukt deze leeg en laat ze achter op de rand van de ondergang. Plots belandt hij in een strijd die hij niet kan winnen. Als zijn vrouw Karin ook nog bij hem weggaat, heeft Jan de toppen van zijn eenzaamheid bereikt. Want zij was de enige die hij nog vertrouwde… Louis d’Or-winnaar Victor Löw en Vera Mann schitteren in dit nieuwe toneelstuk van thrillerschrijver Charles den Tex en regisseur Peter de Baan.

Victor Löw als durfkapitalist in Nieuw Geld

Succesvol thrillerschrijver Charles den Tex en geroemd televisie- en theaterregisseur Peter de Baan schreven Nieuw Geld, een nieuw toneelstuk over het bizarre, onwerkelijke leven vol intriges van een durfkapitalist en zijn vrouw.

In Nieuw Geld duikt Victor Löw in de rol van durfkapitalist Jan: “Ik wil heel graag begrijpen wat er in het hoofd omgaat van zo veel supergeslaagde CEO’s, die soms uiterst radicale beslissingen nemen.” Bedrijven worden overgenomen, leeggeplukt en achtergelaten op de rand van de ondergang. Keihard en zonder geweten verliest de workaholic zich in zijn eigen succes. Het publiek krijgt een kijkje in de belevingswereld van een man die dagelijks met miljoenen speculeert waarbij niemand gespaard blijft.

Geloof, winst en liefde

Als zelfs zijn vrouw bij hem weggaat, heeft Jan de top van zijn eenzaamheid bereikt. Het enige waar hij nog in gelooft, is winnen. Het kapitalisme is zijn geloof en het kapitaal zijn God. Tot hij wegglijdt in een strijd die hij niet kán winnen en gaat twijfelen aan zijn overtuigingen. De voorstelling gaat niet alleen over de kapitalistische obsessie van Jan, maar vooral over zijn huwelijk en de liefde voor zijn vrouw, geloof, twijfel en verraad. Over wat er nu écht belangrijk is in het leven en hoe we dat soms pas inzien als het te laat is.

Victor Löw behoort tot de vaste kern van De Verleiders. De rol van Karin wordt gespeeld door Vera Mann, die onlangs een musical award in ontvangst nam voor haar hoofdrol in Sweeney Todd. Ook spelen Peter van Bokhorst en Ruben de Goede mee.


Tekst: Charles den Tex en Peter de Baan | regie: Peter de Baan | spel: Vera Mann, Victor Löw, Olaf Ait Tami, e.a.

Website: www.bostheaterproducties.nl