Klassiek

Noord Nederlands Orkest

Iconische Filmmuziek

AEGON zaal

Prijs € 32,50
T/M 29 JAAR € 13,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 32,50
T/M 29 JAAR € 13,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Muziek vervult een hoofdrol in films. Het NNO combineert klassieke muziek met muziek van echte filmcomponisten. Bijvoorbeeld 'Also sprach Zarathustra' van Strauss ('2001: A Space Odyssey') en 'Danse macabre' van Saint-Saëns ('Shrek the Third'). Verder zijn de bekendste thema’s uit Harry Potter en James Bond speciaal voor een symfonieorkest samengebracht in zelfstandige orkestsuites. Hadewych Minis neemt de presentatie voor haar rekening.

Eén van de belangrijkste hoofdrollen in de film wordt vervuld door de muziek. Films kunnen niet zonder sterke soundtrack, terwijl omgekeerd veel soundtracks zonder beeld nog steeds van grote klasse zijn. In dit programma combineert het NNO klassieke muziek die later in films is gebruikt met muziek van echte filmcomponisten. Stanley Kubrick was zo’n regisseur die heel effectief gebruik wist te maken van bestaand materiaal. Uit zijn science fiction film A Space Odyssey brengt het NNO Also sprach Zarathustra van Richard Strauss ten gehore. Onder een heftige vechtscène in A Clockwork Orange zette Kubrick juist een vrolijke melodie uit een Rossini-opera. Danse macabre - de dodendans - van Saint-Saëns werkt goed als griezelmuziek in Shrek the Third. De bekendste thema’s uit Harry Potter en James Bond zijn speciaal voor symfonieorkest samengebracht in zelfstandige orkestsuites. Actrice en zangeres Hadewych Minis neemt de presentatie op zich.

Strauss Also sprach Zarathustra
Saint-Saëns Danse macabre
Rossini La Gazza ladra: Ouverture
Williams Uit Harry Potter and the Sorcerer's Stone:Hedwig's Theme
Tiersen Amélie
Zimmer The dark Knight Rises
Williams The Flight to Neverland
Badelt Pirates of the Caribbean
Powell How to train your Dragon
Black James Bond Medley
Morricone The good, the bad and the ugly


Dirigent Christian Schumann Presentator Hadewych Minis

Filmklassiekers in een verrassend jasje!

Website: www.nno.nu

Heb je Hadewych altijd al eens willen ontmoeten of heb je een prangende vraag aan haar? Na afloop is er een meet & greet in de foyer!