Klassiek

Noord Nederlands Orkest

NNO speelt games

AEGON zaal

Prijs € 32,50
T/M 29 JAAR € 13,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 32,50
T/M 29 JAAR € 13,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Wist u dat gamemuziek veel ontleent aan eeuwenoude klassieke muziek? De piepjes en bliepjes van vroeger zijn tegenwoordig vervangen door georkestreerde klanken. Het NNO brengt een ode aan de opmerkelijkste composities, de componisten, hun inspiratiebronnen én de avontuurlijke ontwikkelaars. Laat u meeslepen door onder andere 'Symfonie nr. 6, deel 1' van Tsjaikovski (uit 'Destiny') en 'Geralt of Rivia' van Przybylowicz (uit 'The Witcher 3')!


Dit najaar onthullen we een voor het grote publiek onontdekte schat: de wereld van gamemuziek. Je zou het niet verwachten maar de modernste vorm van entertainment bevat eeuwen aan klassieke muziek. Vroeger kwamen er elektronisch geprogrammeerde klanken uit de spelcomputer of pc, nu zijn het strijkers en blazers die de boventoon voeren. Orkesten spelen anno 2017 een belangrijke rol in de game-industrie en dat verdient aandacht. Sinds de eerste op maat gemaakte soundtracks voor computerspellen is de kwaliteit ervan alleen maar toegenomen. Deze concertserie is een ode aan de opmerkelijkste composities, de componisten, hun inspiratiebronnen én avontuurlijke ontwikkelaars. Zij erkenden de toegevoegde waarde van symfonisch werk in games en boekten er succes mee. Vandaag de dag is klassieke muziek dan ook niet meer weg te denken uit deze industrie.

PROGRAMMA

Bruce Broughton | Heart of Darkness suite
Tsjaikovski | Uit Destiny: Symfonie nr. 6, deel 1
Jessica Curry | Uit Everybody's Gone to the Rapture: Finding the Pattern
Austin Wintory  | Uit Assassins's Creed Syndicate: Top Hats and Sword Canes
Joris de Man | Uit Killzone: And ever we Fight on
Joris de Man | Uit Horizon Zero Dawn: Aloy's Theme (met Julie Elven)
Joris de Man | Uit Horizon Zero Dawn: Victory
Marcin Przybyłowicz | Uit The Witcher 3: Geralt of Rivia, Austin Wintory, Uit Journey: I was born for this (met Julie Elven)
...en meer!


Dirigent Etienne Siebens Presentator Rami Ismail

Website: www.nno.nu