Klassiek

Noord Nederlands Orkest

Lenteconcert

donderdag

14

maart
2019

20:15

AEGON zaal

Prijs € 33,-
T/M 29 JAAR € 13,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

donderdag

14

maart
2019

20:15AEGON zaal

Prijs € 33,-
T/M 29 JAAR € 13,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Volgens een legende rees bij de Bretonse kust een verzonken gotische kathedraal uit zee. Debussy laat het horen – en hoe: het NNO duelleert met zee, wind en natuur. Van Ravel klinkt een pianoconcert vol raffinement. Afwisselend woest, temperamentvol en pastoraal is de autobiografische ‘Symphonie fantastique‘ van Berlioz, waarin de smoorverliefde kunstenaar doorklinkt. Een lenteconcert vol bloei, mede dankzij pianowonder Alice Sara Ott.

Natuur en Aziatische verfijning vallen samen in een prelude waarbij Debussy de suggestie doet dat het wellicht over heide gaat. Springerig speels is een prelude in het ritme van cakewalk naar een Engelse clown met succes in Parijs. Maurice Ravel vond een mer à boire in de Franse barok en in de klassieken. Zijn pianoconcert is een wonder van raffinement, orkestkleur en klank. Diverterend spektakel met piccolo, slagwerk, trompet, lenige swing en harpguirlandes sieren de opening. Onvergetelijk is de verstilde monoloog voor de pianist in het hart van het werk. Houtblazers komen langszij en smeden met vleugel en strijkers een troostrijk verbond. Afwisselend woest, temperamentvol en pastoraal is de autobiografische Symphonie fantastique van Berlioz met episodes uit het leven van een smoorverliefde kunstenaar. Waarlijk een 'fantastisch' programma!

Programma:
Debussy – ‘Ce qu'a vu le vent d'Ouest’, ‘Bruyères’, ‘General Lavine’, La ‘Cathédrale engloutie’; Ravel – ‘Concert voor piano en orkest’; Berlioz – ‘Symphonie fantastique’. 


 


dirigent: Antony Hermus | piano: Alice Sara Ott | inleiding: Ebo Reitsma

De muziek van de Matthäus Passion raakt u telkens opnieuw recht in het hart

Website: www.nno.nu

NNO preludeert op lente met Debussy, Ravel en Berlioz