Klassiek

Noord Nederlands Orkest

Muzikale Moviestars

vrijdag

17

mei
2019

20:15

AEGON zaal

Prijs € 32,50
T/M 29 JAAR € 13,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

17

mei
2019

20:15AEGON zaal

Prijs € 32,50
T/M 29 JAAR € 13,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Nino Rota’s beroemde muziek voor de filmtrilogie The Godfather vervult de hoofdrol in dit programma, met klassiekers als The Immigrant, Love Theme en Godfather’s Waltz. Ook hoort het publiek de bekendste Star Wars-composities van John Williams en bestaande klassieke muziek, die nieuw leven kreeg in beroemde films. Een wonderlijke combinatie is bijvoorbeeld Funeral Music for Queen Mary van Purcell, dat de sfeer bepaalt in A Clockwork Orange van Stanley Kubrick. Presentatie: moviestar Anna Drijver.

Het Noord Nederlands Orkest toert in mei door het land met het programma Muzikale Moviestars, een programma vol bekende filmmuziek. De presentatie van dit programma zou in handen zijn van actrice en founder van filmplatform Cinetree Hanna Verboom. Onlangs is bekend geworden dat Hanna zwanger is. Hierdoor heeft ze  deze ‘rol’ teruggeven. Gelukkig is er een goede vervangster gevonden, Anna Drijver! Zij geeft toelichtingen op de films en de muziek van deze films.

Anna Drijver
Actrice en schrijver Anna Drijver werd bij het grote publiek bekend door haar rollen in Bride Flight, Komt Een Vrouw bij de Dokter en Loft. Na de toneelschool speelde ze in diverse series en films en deed ze mee aan Wie is De Mol?. In het theater was Anna onder andere te zien in Gejaagd door de Wind als Scarlett O'Hara en in het tien uur durende theaterspektakel Borgen van het NNT.

Anna schreef twee romans, Je Blijft en Ei. Ook schreef ze mee aan diverse series en bewerkte ze het script van de bioscoopfilm Weg van Jou. Binnenkort zal Anna te zien zijn in het vierde seizoen van Nieuwe Buren en in de eerste Nederlandstalige Netflix-serie Undercover.

Presentatie: moviestar Anna Drijver

Website: www.nno.nu