Klassiek

Noord Nederlands Orkest

NNO goes HaFaBrA

zaterdag

18

januari
2020

20:15 uur

AEGON zaal

JONGEREN € 12,50
Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

18

januari
2020

20:15 uurAEGON zaal

JONGEREN € 12,50
Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Johan de Meij behoort tot de absolute internationale top van componisten voor harmonie, fanfare en brass. Het De Meij-programma in 2018 was zo’n enorm succes dat het NNO en twee gastorkesten opnieuw een selectie uit zijn oeuvre ten gehore brengen. U hoort onder andere de tweede symfonie. Luisteren naar ‘The Big Apple’ is bijna net zo enerverend als een écht bezoek aan het dynamische Manhattan. En: Johan de Meij staat zelf op de bok!

Dirigent: Johan de Meij
Met: Soli Brass Leeuwarden (dirigent Anne van den Berg), Noord Nederlands Jeugd Orkest (dirigent Erik Janssen)
Programma: Johan de Meij: Ceremonial Fanfare, Sinfonietta nr. 1, Symphony no. 2 ‘The Big Apple’ – Jacob de Haan: delen uit The Book of Urizen

Johan de Meij behoort tot de absolute internationale top van componisten voor harmonie, fanfare en brass. Het De Meij-programma in 2018 was zo’n enorm succes, dat het NNO en twee gastorkesten opnieuw een selectie uit zijn oeuvre ten gehore brengen. En: De Meij staat zelf op de bok!
Speciaal voor het NNO schreef De Meij al verscheidene orkestbewerkingen en nieuwe composities. Een daarvan is de energieke tweede symfonie, ‘The big Apple’, die de sfeer, glamour en nonchalance van New York portretteert. Hiernaar luisteren is bijna net zo enerverend als een écht bezoek aan het dynamische Manhattan.
Het programma opent met De Meij’s Ceremonial Fanfare door Soli Brass Leeuwarden, onder leiding van Anne van den Berg. In april 2009 werd dit werk in New York uitgevoerd door koperblazers van het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouw, ter gelegenheid van de 400-jarige vriendschap tussen de Verenigde Staten en Nederland.

Daarna klinkt De Meij’s Sinfonietta nr.1. Veel koperblazers herinneren zich dit stuk als verplicht onderdeel op de brasskampioenschappen in Groningen en Montreux in 2011. Het Noord-Nederlands Jeugd Orkest, onder leiding van Erik Janssen, speelt twee delen uit The Book of Urizen van Jacob de Haan - eveneens een Nederlandse hafabra-componist van internationale klasse.


Dirigent: Johan de Meij Met: Soli Brass Leeuwarden (dirigent Anne van den Berg), Noord-Nederlands Jeugd Orkest (dirigent Erik Janssen) Programma: Johan de Meij: Ceremonial Fanfare, Sinfonietta nr.1, Symphony no.2 ‘The big apple’ – Jacob de Haan: delen uit The Book of Urizen

NNO trakteert op luistergoud van kopertitanen De Meij en De Haan

Website: nno.nu

 

Deel deze voorstelling:   E-mail