Klassiek

Noord Nederlands Orkest

Zing mee met het Requiem van Mozart!

zondag

26

januari
2020

15:00 - 16:00 uur
Geen pauze

AEGON zaal

Prijs € 22,50
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zondag

26

januari
2020

15:00 - 16:00 uur
Geen pauzeAEGON zaal

Prijs € 22,50
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Zingt u graag? Droomt u ervan om eens in een groot koorwerk mee te zingen? Of hebt u dat al eens gedaan en smaakte het naar meer? Dan bent u op zondag 26 januari van harte welkom bij het scratchproject Mozart-Requiem van het NNO; er is plek voor 500 deelnemers uit de drie noordelijke provincies.

Programma: Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem in d, KV 626

Meedoen aan een scratchconcert is een onvergetelijke ervaring! Overdag repeteert u onder leiding van dirigent Jules van Hessen en diezelfde avond treedt u al op in de Grote Zaal van De Harmonie in Leeuwarden. Voor publiek uiteraard!
Aanmelden om mee te zingen is hier mogelijk.

Een requiem is een katholieke mis die wordt opgedragen voor de doden. Zo’n dodenmis bestaat altijd uit vaste delen met teksten in het Latijn, bijvoorbeeld Kyrie Eleison, Dies Irae en Agnus Dei. Veel componisten hebben een requiem geschreven, maar dat van Mozart is het beroemdste en meest uitgevoerde van allemaal. Hij schreef het in 1791, zijn laatste levensjaar. Zijn vroegtijdig overlijden maakte helaas dat hij het werk niet zelf kon afmaken. Meerdere pogingen zijn gedaan het werk af te maken, maar het bekendst is de voltooiing door Mozarts getalenteerde leerling Süssmayr.


Dirigent: Jules van Hessen Met: U? Programma: Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem in d, KV 626

Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Website: nno.nu

 

Deel deze voorstelling:   E-mail