Klassiek

Geen pauze

AEGON zaal

JONGEREN € 12,50

Op zondag 26 januari zingen 400 amateurzangers uit het noorden het Requiem van Mozart onder leiding van dirigent Jules van Hessen. Zij worden daarbij begeleid door het Noord Nederlands Orkest en het Noord Nederlands Concertkoor. Het wordt een middag om niet te vergeten.

Een requiem is een katholieke mis die wordt opgedragen voor de doden. Zo’n dodenmis bestaat altijd uit vaste delen met teksten in het Latijn, bijvoorbeeld Kyrie Eleison, Dies Irae en Agnus Dei. Veel componisten hebben een requiem geschreven, maar dat van Mozart is het beroemdste en meest uitgevoerde van allemaal. Hij schreef het in 1791, zijn laatste levensjaar. Zijn vroegtijdig overlijden maakte helaas dat hij het werk niet zelf kon afmaken. Meerdere pogingen zijn gedaan het werk af te maken, maar het bekendst is de voltooiing door Mozarts getalenteerde leerling Süssmayr.

Dirigent: Jules van Hessen
Programma: Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem in d, KV 626

Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Website: nno.nu