Klassiek

AEGON zaal

Prijs € 38,-
JONGEREN € 13,50

Het Noord Nederlands Concert Koor bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd met een spectaculaire uitvoering van ‘Carmina Burana’ van Carl Orff. In zijn beroemde koorwerk verwerkte de Duitse componist pikante middeleeuwse liedteksten over drinken, gokken, seks en liefde. Het NNCK zingt de liederen samen met het Roder Jongenskoor en drie zangsolisten van topformaat. Dit feestelijke concert wordt geopend met ‘Don Juan’ van Richard Strauss.

Het leven is als een rad van fortuin. Soms heb je geluk, soms zit je in de put. Geniet daarom van de geluksmomenten, ze duren vaak maar even. Dat is wat Carmina Burana ons wil zeggen.

Dit spectaculaire koorwerk spelen we ter eren van het 25 jarige bestaan van het Noord Nederlands Concert Koor (NNCK) - het eigen koor van het NNO. Componist Carl Orff verwerkte pikante liedteksten over drinken, gokken, seks en liefde die al in de 13e eeuw zijn geschreven. Carmina Burana heeft een plek in de top 5 van meest favoriete klassieke stukken van veel mensen. Het bekendste lied O Fortuna is regelmatig te beluisteren in films, commercials en remixes van DJ’s.

Het NNCK zingt de liederen samen met het beroemde Roder Jongenskoor en drie zangsolisten van topformaat. Het feestelijke concert wordt geopend met Don Juan van Richard Strauss. Een kort, maar bruisend werk dat - hoe toepasselijk - vaak met knallende champagnekurken wordt vergeleken.

Strauss - Don Juan op.20
Orff - Carmina Burana, cantate