Klassiek

Noord Nederlands Orkest

Muziek uit films en series

AEGON zaal

JONGEREN € 13,50

AEGON zaal

JONGEREN € 13,50

Film- en muziekkenner Eric Corton presenteert een zeer veelzijdig filmmuziekconcert van het Noord Nederlands Orkest. Saturday Night Fever, Pulp Fiction, Amadeus, Soldaat van Oranje, Out Of Africa, Jurassic Park, Titanic, Batman en tal van andere wereldberoemde films (en televisieseries) uit ons collectieve cultuurarchief vormen de muzikale inspiratiebronnen voor dit heerlijke concert van de herkenning.

Soms hoeft u alleen de eerste noten van filmmuziek of tv-tunes maar te horen, of u ziet de beelden al voor u. Het Noord Nederlands Orkest opent dit programma met Nacht op de kale berg, in 1886 geschreven door de Russische componist Moussorgski. In een lekkere discobewerking is deze muziek gebruikt voor Saturday Night Fever met John Travolta. Was u in 1984 ook zo onder de indruk van Amadeus? Het 20e pianoconcert van Mozart klinkt op twee momenten in deze met 8 Oscars bekroonde film. Het eerste deel wordt uitgevoerd door de jonge pianist Ramon van Engelenhoven (1995). Soldaat van Oranje is onlosmakelijk verbonden met de ijzersterke muziek van Rogier van Otterloo. En wie hebben we daar? Niemand minder dan Bobby, J.R., Sue Ellen en Pamela uit de hitserie Dallas. Rock-‘n-roll en surfrock zetten de toon in de misdaadklassieker Pulp fiction van Quintin Tarantino. Ook de mooiste filmmuziek uit Out of Africa, Jurassic Park, The Mission (Gabriels Oboe’ van Morricone!) Titanic en Batman komt in dit superveelzijdige concert voorbij. Presentator is filmkenner Eric Corton.

Mussorgsky - Nacht op de Kale Berg
Mozart - Pianoconcert no.20 deel 1
Otterloo - Soldaat van Oranje Thema
Otterloo - Esther (uit: Soldaat van Oranje)