Toneel

Noord Nederlands Toneel

Oom Wanja

woensdag

2

december
2020

20:15 - 21:45 uur
Geen pauze

Geannuleerd

AEGON zaal

Prijs € 21,-
JONGEREN € 19,50

woensdag

2

december
2020

20:15 - 21:45 uur
Geen pauze

GeannuleerdAEGON zaal

Prijs € 21,-
JONGEREN € 19,50

19-11-2020: De voorstelling is door de aangescherpte maatregelen geannuleerd. Bezoekers hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Oom Wanja heeft zich tientallen jaren uit de naad gewerkt voor zijn
zwager, een arrogante hoogleraar. Omdat ze dachten dat het belangrijk was wat de beste man deed, bestierden Wanja en zijn nichtje Sonja het landgoed. Zodat hij zich met economische theorieën kon bezighouden. Maar de professor bleek een mislukkeling en zijn elitaire projecten niet bestaand. Wanja heeft zijn leven gegeven voor een zeepbel. En dus komt hij in opstand.

Oom Wanja is het Nederlandse langverwachte grote zaaldebuut van Liliane Brakema, die zich vanaf seizoen 2020-2021 bij het Noord Nederlands Toneel aansluit als associated artist. Brakema vertrekt vrijwel altijd vanuit een toneeltekst, maar combineert die met een zeer fysieke speelstijl. De bijzondere spanning die zo ontstaat geeft haar voorstellingen emotie en betekenis. Brakema’s versie van Tsjechovs’ Oom Wanja speelt zich af in een post-apocalyptisch landschap, in een tijd waarin het huidige economische en sociale systeem in duigen is gevallen. Terwijl het water stijgt, probeert Wanja de scherven van zijn leven bij elkaar te rapen, en is de vraag of zijn opstand tegen het systeem nog op tijd komt.Regie: Liliane Brakema
 
Titel: Oom Wanja
Tekst: Anton Tjechov
Met: Bram van der Heijden, Joost Bolt, Bien de Moor, Anna Raadsveld, Greet Verstraete, Ali-Ben Horsting, Wim van der Grijn, Thijs van Vuure (muziek)

NRC ****
"een klimaatmanifest verpakt in ontregelend acteerwerk en een schitterend toneelbeeld."

Trouw ****
"prachtig expressieve speelstijl"

 

Deel deze voorstelling:   E-mail