Noordelijk Film Festival

Diverse zalen

Prijs €

Diverse zalen

Prijs €

In november staat Leeuwarden vijf dagen lang in het teken van film. Met een prachtig programma dat inzoomt op het Noorden dichtbij en het Noorden veraf, brengt het Noordelijk Film Festival je grote publieksfilms, fijnzinnige parels voor de echte cinefielen, speciale premières met internationale gasten, kwalitatief hoogstaande horror, muziekfilms en nog veel meer. De meest spraakmakende en nieuwe cinema, gewoon in hartje Friesland.

De Noordse Focus is er om de parels uit groot Scandinavië en de Baltische Staten uit te
lichten. De cinema uit België en Nederland komt in het programmaonderdeel Cinema van de Lage Landen onder de loep. Daarin wordt ook ver ingezoomd op lokaal talent met onder meer de Nieuwe Noordelijke Oogst en het spectaculaire 48 Hour Film Project.

Ook komt dit jaar Sounds & Cinema terug. Hierin wordt op allerlei manieren de ontmoeting tussen film en muziek opgezocht, onder andere in samenwerking met enkele toonaangevende concertorganisatoren. Daarbij hoort natuurlijk ook een te gek live muziekprogramma tussen de films door en een aantal onvergetelijke feestjes.

Naast mooie films staat bezoekers van het Noordelijk Film Festival een culinaire kruisbestuiving te wachten. Roel Punter en Luc Bood, de koks van het Harmonie Theatercafe, zijn daarvoor een speciale samenwerking aangegaan met Willem Schaafsma, bekend van restaurant Eindeloos en Drink & Eetlokaal Proefverlof. Het resultaat is een foodconcept met als thema: De Kromhoekster Kip en de Pukkelpompoen.