Wereldmuziek

Noordlied

Folk City

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

In 'Noordlied' brengen de gerenommeerde folkmuzikanten Otto Groote, Gurbe Douwstra, Linde Nijland en Bert Ridderbos tot de verbeelding sprekende Nederlandse, Engelse, Platduitse en Friese nummers ten gehore. Liedjes over liefde, landschappen en andere alledaagse dingen. Begin 2016 traden de vier doorgewinterde muzikanten samen op tijdens een festival in Duitsland. ‘Noordlied’ was geboren!

Vier gerenommeerde folkmuzikanten Otto Groote, Gurbe Douwstra, Linde Nijland en Bert Ridderbos brengen samen het programma 'Noordlied'. Met gevoel voor sfeer en lyriek boeien de noordelijke artiesten met tot de verbeelding sprekende nummers in het Nederlands, Engels, Plat-Duits en Fries. Thema's zijn onder meer het landschap, liefde, en de gewone dingen van het leven. Liedjesschrijver en -zanger Otto Groote, woonachtig in Bremen in een voormalige bunker, schrijft in het Ost-Friesisch en Hoog-Duits en is regelmatig gast bij Omrop Frysln. De uit Gytsjerk afkomstige zangeres Linde Nijland woont op de rand van Nederland, vlakbij de Dollard.
Met haar kristalheldere stem is ze internationaal bekend o.a. met het zangduo Ygdrassil en als solo artiest. Multi-instrumentalist Bert Ridderbos begeleidt tal van artiesten in binnen en buitenland. Gurbe Douwstra schrijft en zingt liedjes in het Fries. Hij maakt ook deel uit van de 'Fjouwer Trûbadoers' die Fryslân jaarlijks afschuimen met hun liedjes. Begin 2016 traden Otto, Linde, Bert en Gurbe samen op een festival in Duitsland en bleek er een klik in onderwerpen en gevoel. ‘Noordlied’ werd geboren.


Otto Groote: zang, gitaar Gurbe Douwstra: zang, gitaar Linde Nijland: zang, gitaar Bert Ridderbos: gitaar, cittern, banjo en accordeon

Gurbe Douwstra, Linde Nijland, Otto Groote & Bert Ridderbos

Website: www.gurbedouwstra.nl www.lindenijland.nl