Cabaret

NUHR

Alle 30 NUHR

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Al dertig jaar werken ze samen. ‘Alle 30 NUHR’ is een unieke mogelijkheid om Peter Heerschop, Viggo Waas, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr nog één keer aan het werk te zien. De mannen spelen hun dertig favoriete scènes uit de voorbije drie decennia. Daaraan geven zij hun eigen draai. Geen best-of-programma dus. ‘Alle 30 NUHR’ is de levensgeschiedenis van vier mannen met lol en littekens. Voor de fans een warm bad van herkenning.

‘Alle 30 NUHR’ is een unieke mogelijkheid om de cabaretmannen van NUHR nog één keer aan het werk te zien, in hun dertig favoriete scènes uit dertig jaar samenwerking. Maar het wordt geen best-of programma, want NUHR zou NUHR niet zijn als ze met het bestaande materiaal niet een heel nieuw programma zouden maken. Natuurlijk zullen de mannen elkaar met alles-wat-er-is ook dit keer hard aanpakken. Ze zullen die scènes en liedjes eruit pakken die nog steeds actueel lijken te zijn en die het beste bij ze naar boven zal halen. ‘Alle 30 NUHR’ is de levensgeschiedenis van vier mannen met lol en littekens, en voor de fans een warm bad van herkenning.

November 1987: drie zingende, dansende, filosoferende gymleraren halen – tot hun eigen verrassing – de finaleplek bij Cameretten, waarin ze – opnieuw tot hun eigen verrassing – niet tot winnaar worden uitgeroepen. Toch besluiten ze om door te gaan.

Nadat zij buurthuizen, theaterrestaurants, schoolpodia en jongerencentra ternauwernood hebben overleefd, kruipen zij in de tien jaar daarna via Het Vestzaktheater in Vlissingen omhoog tot Koninklijk Theater Carré.

In dertig jaar maakte NUHR veertien programma’s. Daarnaast maakten zij ook nog acht programma’s met de Ploeg. Met de zes meest recente NUHR-programma’s wonnen ze twee keer de Poelifinario en werden ze nog één keer genomineerd.

Voor hun muziek hebben ze – om voor henzelf onduidelijke redenen – zelfs een keer de Zilveren Harp gekregen.

In 30 jaar heeft NUHR naar schatting 2800 keer opgetreden. Dat is ongeveer 5600 uur op het podium. Waarvoor minimaal 10.000 uur is gerepeteerd.

NUHR heeft een bijzondere band met Leeuwarden. Wees er snel bij!

Website: www.nuhr.net