Cabaret

NUHR

Draai het eens om

AEGON zaal

Prijs € 29,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 29,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Is ‘Draai het eens om’ de afscheidsvoorstelling van NUHR? Als men de superlatieven van theaterrecensenten leest, kan men alleen maar wensen dat NUHR altijd blijft bestaan. Vijf sterren maar liefst kreeg deze voorstelling van de Volkskrant. De groep vertelt in ‘Draai het eens om’ dingen die door niemand anders verteld worden. Uiteraard volgens de eigen wetten van NUHR, waarin onzin ineens blijkt te kloppen. Groots cabaret!

Het leek hun afscheidsvoorstelling te worden en wie weet, is het dat ook wel. Maar na de fantastische kritieken is niets meer zeker. ‘Draai het eens om’ werd met sterren en superlatieven overladen door de theaterrecensenten. “Dit is van al die shows ongetwijfeld een van de beste, een van de geestigste”, schreef NRC Handelsblad.
De groep vertelt in ‘Draai het eens om’ dingen die door niemand anders verteld worden. Volgens de wetten van NUHR uiteraard, waarin onzin ineens blijkt te kloppen. Een oordeel is zo geveld, maar draai het eens om? “NUHR gaat verder waar anderen – en niet de minsten – stoppen. (…) Het is werkelijk groots wat NUHR heeft gepresteerd.” (de Volkskrant *****)


Regie: Genio de Groot | tekst en spel: Viggo Waas, Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Eddie B. Wahr

Website: www.nuhr.net

NRC Handelsblad ****:
“Een mozaïek van superslimme sketches waarin ook de buitenwereld relevant is. (…) NUHR heeft zich de afgelopen decennia, samen met regisseur Genio de Groot, gespecialiseerd in het maken van razendsnelle sketchshows met een veelheid aan doortrapte omdraaiingen. En dit is van al die shows ongetwijfeld een van de beste, een van de geestigste.”

de Volkskrant *****:
“NUHR gaat verder waar anderen – en niet de minsten – stoppen. (…) Het is werkelijk groots wat NUHR heeft gepresteerd.”

De Telegraaf ****½:
“Het mag er in het perfect uitgebalanceerde ‘Draai het eens om’ vaak snoeihard aan toe gaan, je voelt tegelijkertijd de onvoorwaardelijke liefde tussen deze mannen die niet bang meer zijn om tot de kern te geraken. En dat is precies wat dit programma zo goed maakt.”