Musical

Op Hoop van Zegen

Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.

vrijdag

1

maart
2019

20:15

AEGON zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

vrijdag

1

maart
2019

20:15AEGON zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Legendarisch, zo kun je ‘Op Hoop van Zegen’ wel noemen. Het toneelstuk stamt uit 1900 en is daarna zeer succesvol bewerkt tot musical. Op veler verzoek komt het verhaal over het wel en wee van vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, opnieuw tot leven in De Harmonie. Deze bewerking van de musicalversie uit 2008 is indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk. Geniet van de echte topcast met onder anderen Bill van Dijk, Mariska van Kolck en Joke de Kruijf.


De oer-Hollandse musical ‘Op Hoop van Zegen’ is gebaseerd op het onverwoestbare stuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat dan ook niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven, gebukt onder sociale misstanden, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.
Deze musicalversie uit 2008 laat zien dat het vissersdrama nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige en nieuwe bewerking ontstaat indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk theater. Precies zoals Heijermans het bedoelde.


Tekst: Allard Blom, naar Herman Heijermans | regie: Paul van Ewijk | muziek: Tom Bakker | spel: Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.a. | decor en kostuums: Arno Bremers | licht: Coen van der Hoeven

Een oer-Hollandse musical

Website: www.degraafencornelissen.nl

★★★★ - AD
★★★★ - NRC
★★★★ - Scènes
★★★1/2 - Telegraaf
★★★ - Volkskrant
★★★★ - Theaterparadijs