Klassiek

Operacursus

Mozart

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 12,50

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 12,50

Een operacursus voor beginners en gevorderden, die u langs de operageschiedenis voert en stijlen leert herkennen. Mozart staat aan de wieg van de opera zoals wij die kennen. Hij verenigt verschillende stromingen en komt samen met zijn tekstdichters tot Gesammtkunstwerken. Later volgt hij een andere koers. Met opera’s als Le Nozze, Don Giovanni en Così. En dan is er die merkwaardige Zauberflöte. Met beeld en geluidsfragmenten.

Deze cursus, voor beginners en gevorderden, voert u niet alleen door de operageschiedenis: u leert ook stijlen te herkennen. En u merkt dat emoties in de barok op een totaal andere manier in de muziek werden geuit dan ten tijde van Wagner en Verdi. Wat is eigenlijk het grote verschil tussen beide componisten? En wat maakt Puccini zo anders? Vraagt hij ook om een ander slag zangers? Genoeg stof en genoeg variatie. Met beeld en geluid.
 
Mozart | do 17 nov
Verdi | do 12 jan
Puccini | do 16 feb

Mozart
Mozart staat aan de wieg van de opera zoals wij die kennen. Hij verenigt verschillende stromingen en komt samen met zijn tekstdichters tot Gesammtkunstwerken. Later volgt hij een andere koers. Met opera’s als Le Nozze, Don Giovanni en Così. En dan is er die merkwaardige Zauberflöte. Met beeld en geluid.

Door Rudolf Nammensma

Website: www.harmonie.nl