Klassiek

Operacursus

Verdi

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 12,50

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 12,50

Een operacursus voor beginners en gevorderden, die u langs de operageschiedenis voert en stijlen leert herkennen. Verdi is een van die Italiaanse componisten die veel producties voor Parijs maakte. Franstalige opera’s, die hem uiteindelijk zouden inspireren tot Aïda. Maar dan is hij al een wereldster. Het begin van zijn carrière verliep minder voorspoedig. Wat deed Verdi anders dan zijn collega’s? Met beeld en geluid.

Deze cursus, voor beginners en gevorderden, voert u niet alleen door de operageschiedenis: u leert ook stijlen te herkennen. En u merkt dat emoties in de barok op een totaal andere manier in de muziek werden geuit dan ten tijde van Wagner en Verdi. Wat is eigenlijk het grote verschil tussen beide componisten? En wat maakt Puccini zo anders? Vraagt hij ook om een ander slag zangers? Genoeg stof en genoeg variatie. Met beeld en geluid.
 
Mozart | do 17 nov
Verdi | do 12 jan
Puccini | do 16 feb

Verdi
Verdi is een van die Italiaanse componisten die veel producties voor Parijs maakte. Franstalige opera’s, die hem uiteindelijk zouden inspireren tot Aïda. Maar dan is hij al een wereldster. Het begin van zijn carrière verliep minder voorspoedig. Wat deed Verdi anders dan zijn collega’s? Met beeld en geluid.

Door Rudolf Nammensma

Website: www.harmonie.nl