Muziektheater

Orkater i.s.m. Het Amsterdamse Bostheater

Julius Caesar / William Shakespeare

Rabobank zaal

Prijs € 24,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 24,75
incl. garderobe en pauzedrankje

‘Julius Caesar’ maakt na een lange speelperiode in het Amsterdamse Bostheater een landelijke tournee. De beroemde tragedie van William Shakespeare speelt zich af in de achterkamertjes van het Romeinse Rijk, waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Vijf topacteurs van Orkater en vijf koperblazers van K.O.Brass! wekken Julius Caesar tot leven. Een boeiende voorstelling waarin muziek, taal en beeld samensmelten.

Vijf topacteurs en vijf koperblazers wekken Julius Caesar tot leven. In deze muzikale Shakespeare delen de acteurs van Orkater het podium met de muzikanten van K.O.Brass!, bekend van Kyteman Orchestra.
Shakespeare schreef met ‘Julius Caesar’ een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk, waar het politieke spel op het scherp van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om tegen elke prijs de democratische waarden te verdedigen. Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen, wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt zwaarder: zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang? Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden met immense gevolgen. ‘Julius Caesar’ maakt na een lange speelperiode in het Amsterdamse Bostheater een landelijke tournee.


regie: Michiel de Regt| tekst: William Shakespeare| vertaling/bewerking: Michiel de Regt en Jip van den Dool composities: Romain Bly, Kobi Arditi en Erik van der Horst | spel en muziek: Mattias Van De Vijver, Tobias Nierop, Jip van den Dool, Charlie-Chan Dagelet/Reinout Scholten van Aschat, Erik van der Horst, Julia de Graaf en K.O.Brass! - Patrick Votrian, Randell Heye, Romain Bly, Robert-Jan Looysen en Kobi Arditi

Foto's: Ben van Duin

Een boeiende voorstelling waarin muziek, taal en beeld samensmelten

Website: www.orkater.nl

 

Artikel in de Groene Amsterdammer
Julius Ceasar is geen populair stuk

Recensie in de Groene Amsterdammer
Menig kijker wrijft bij de laatste teksten het vocht uit de ooghoeken